назад

Адриан Андреев: Една от целите ми беше изпълнена, гледам към следващата

от Борил Гочев
13:18, 01.12.2020
Тенис
Адриан Андреев: Една от целите ми беше изпълнена, гледам към следващата

19-годишният българи говори след като в неделя вдигна първата си титла в професионалния тенис, триумфирайки в надпреварата от сериите "Фючърс на ITF" в Ираклион, Гърция.

Адриан изиграва два поредни два финала в южната ни съседка, като в първия от тях отстъпи на бразилеца Матеуш Алвес, но във втория надигра чеха Иржи Лехецка.

В интервю за сайта на БФ Тенис Андреев говори за последните два турнира в Гърция и обяви какви са следващите цели пред него.

"Прекарах две чудесни седмици в Гърция. През първата не успях да играя много, тъй като мои съперници се отказаха, през втората определено нещата се получиха по най-добрия начин. Искам специално да благодаря на президента на федерацията Стефан Цветков, защото той се пребори да ми бъде осигурена уайлд кард за турнира. Така започна всичко, за да мога да спечеля."

Бившият номер 3 при юношите се върна към периода от годината, в който нямаше турнири заради мерките, свързани с COVID-19.

"Честно казано има и положителна страна на нещата. Например, успях да наваксам с някои неща, да напредна в елементи от играта. Липсата на турнири ми помогна да направя това на спокойствие, а не в движение, както би се случило, ако имаше мачове. Но пък от друга страна е странно да няма зрители, да има рестрикции. Явно обаче трябва да свикнем да живеем с това."

Накрая Адриан допълни и, че се надява да направи скок в ранглистата, който да му позволи да играе на турнири от сериите "Чалънджър".

"Една от целите ми беше изпълнена. Сега обаче трябва да гледам към следващите. Искам да напредна в ранглистата, за да мога да играя на Чалънджъри. Това са нещата, към които се стремя."

Топ 24
Най-четени