назад

Акрапович: Доминирахме през второто полувреме и заслужавахме поне равенство

Акрапович: Доминирахме през второто полувреме и заслужавахме поне равенство

Второто полувреме може да ни послужи като отправна точка занапред. Това заяви на пресконференцията си след края на двубоя с Йънг Бойс, загубен с 0:1, старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович.

За босненския специалист това бе официален дебют начело на армейците в европейските турнири, след като наскоро той дебютира срещу Ботев Ихтиман за Купата на България при успеха с 5:0.

„Не се виждаха много добре долу от скамейката някои ситуации, трябва да ги видим отново. При гола, който получихме, не видях добре ситуацията, получихме много евтин гол. Йънг Бойс доминираше първото полувреме, но второто играхме по-добре, имахме по-добри ситуации. Второто полувреме работихме усилено, мисля, че заслужавахме поне една точка. Имаме играчи за това и на някои позиции имаме четирима играчи, на други – нито един. Ще разчитаме на тази схема в бъдеще. Имаме креативни футболисти, мисля, че така можем да станем доминант“, започна той.

„Зависи по кой начин искаш да решиш нещата – имахме много ситуации, но прибързахме в дадени моменти. Имаше няколко подавания, които не бяха точни, и то в завършващата фаза. Ако подобрим това, ще станем и по-опасни за противника. Във второто полувреме успяхме да ги притиснем, те се позагубиха, но трябва да минимализираме грешките, за да станем успешни. Не само мъглата – качествен противник игра срещу нас. Имахме проблеми с 4-5 играчи, които бяха болни или контузени. Трябваше ни много време, за да влезем в мача. Беше много трудно за Турицов, Кери, Занев, Тиаго. Ако ти липсва въздух, тогава не можеш да правиш правилните движения“.

„През втората част вкарахме свежи хора, успяхме да пресираме, но не се възползвахме от техните грешки. Правим много акции, обаче понякога има такива моменти. На Брадли му изтича карантината на 28 ноември, надявам се да можем да го използваме. Всеки играч, който е здрав, е много важен за нас в този момент. Аз искам да доминираме така както играхме през второто полувреме днес – играчите трябва да оправдаят защо са тук. Второто полувреме може да ни послужи като отправна точка занапред“, завърши Акрапович.

Топ 24
Най-четени