назад

Алберт Попов 24-ти в гигантския слалом, Матьо Фавр със световната титла

от Борил Гочев
15:51, 19.02.2021
Зимни
Алберт Попов 24-ти в гигантския слалом, Матьо Фавр със световната титла

Френският алпиец беше 4-ти след първото спускане, но с отлично каране във втория манш напълно заслужено се качи на най-високото място на почетната стълбичка за втори път на шампионата в Кортина Д`Ампецо след триумфа му в паралелния гигантски слалом.

Фавр даде общо време от 2:37.25, оставяйки зад себе си представителят на домакините Лука де Алепрандини. Италианецът беше втори и след първото каране, а във втория манш устоя на напрежението, за да стигне до своя първи медал от планетарен шампионат.

Бронзът остана за Марко Шварц от австрийския тим, който също направи много добро каране по тежкото трасе, което взе не една или две жертви във втория манш.

Една от тях беше водачът след първото спускане Алекси Пенторо, койото изпусна врата и не завърши, коронясвайки Фавр за световен шампион.

До финалът не успя са стигне и 3-ия от първия манш, Александър Шмид, който не издържа на напрежението и също направи грешка, която го изхвърли от трасето.

Най-добрият български алпиец Алберт Попов се справи с трудното трасе при второто си спускане и с едно много стабилно каране финишира на 24-та позиция в общото класиране.

За съжаление другите ни трима представители, Камен Златков, Калин Златков и Константин Стоилов не успяха да завършат, след като допуснаха грешки в горната част на трасето.

Въпреки това, за тях самото участие на шампионата е едно страхотно постижение и безценен опит, който да им помогне в бъдещото им развитие.

Още Зимни

Топ 24
Най-четени