назад

България ще разчита на тези волейболисти за Лигата на нациите

България ще разчита на тези волейболисти за Лигата на нациите

На 3 май ще започне основната подготовка на мъжкия национален отбор за предстоящото издание на Волейболната лига на нациите. Избраниците на Силвано Пранди ще тренират предимно в столичната зала "Христо Ботев".

Още от 22 април обаче ще започнат занимания състезателите, които вече са приключили участие с клубните си отбори. Те ще тренират под ръководството на Николай Желязков, Никола Димитров и кондиционния треньор Мартин Павлов.

В разширения състав на Пранди намериха място двама абсолютни дебютанти – Денис Карягин и Самуил Вълчинов. Светослав Иванов и Светослав Станков пък само са тренирали с тима миналото лято.

Петър Каракашев и Радослав Попов, които също попадаха в плановете на селекционера, помолиха да не бъдат включвани в лагера поради семейни причини. Те обаче ще бъдат на линия при повиквателни за европейското първенство през септември.

За шампионата на Стария континент може да бъдат добавени и състезатели, които сега не присъстват в разширения състав на ВНЛ.

Ето и играчите, които ще започнат тренировки още от края на тази седмица:

1. Владимир Станков – Левски София

2. Светослав Станков – Марек Юнион Ивкони

3. Димитър Димитров – ЦСКА

4. Жани Желязков – Нефтохимик 2010

6. Денис Карягин – Нефтохимик 2010

7. Гордан Люцканов – Левски София

8. Самуил Вълчинов – Левски София

9. Светослав Иванов – Марек Юнион Ивкони

10.Светослав Гоцев – Пари Волей

11. Стефан Чавдаров – Монтана

12. Николай Къртев – Хебър

13. Николай Колев – Нефтохимик 2010

14. Владислав Иванов – Левски София

15. Мартин Иванов – Локомотив

На 3 май към отбора ще се присъединят Силвано Пранди, капитанът Цветан Соколов, Тодор Скримов, Георги Сеганов, Мартин Атанасов, Аспарух Аспарухов, Георги Петров, Радослав Парапунов и Алекс Грозданов, а някои от трениращите вече ще отпаднат. Парапунов се очаква последен - чак на 15 май, тъй като трябва да приключи магистърската си програма в университета на Хавай.

За 5 май е планирана открита тренировка за представителите на медиите в зала "Христо Ботев". Часът ѝ ще бъде уточнен допълнително.

Топ 24
Най-четени