назад

България U17 се класира за европейското първенство!

България U17 се класира за европейското първенство!

Националният отбор на България за юноши под 17 години се класира директно за европейското първенство 2021! Успехът бе дело след въртележка в класирането на Балканиадата в сръбския град Върнячка Баня, който се явява първи кръг от евроквалификациите.

Българските волейболисти надиграха категорично Сърбия с 3:0 (25:20, 25:22, 25:21) в последния ден от първенството. Три отбора завършиха с еднакъв актив от две победи и една загуба, но „лъвчетата“ взеха първото място с най-добри показатели.

Старши-треньорът Виктор Карагьозов направи промени в стартовия състав, като заложи за поста разпределител на Рангел Витеков. Също така като централен се появи Иван Сарафов, който досега бе като втори диагонал. Тимът ни отбеляза най-силния мач на първенството досега.

Съставът ни най-накрая се отърси от напрежението и се видя уверена игра, което бе разликата от предишните две срещи. Доминирахме над сърбите със силен сервис, с който затруднявахме максимално посрещането им и организацията на играта.

И в трите гейма България имаше водеща роля на игрището, като чистата победа бе малко геройство. Волейболистите ни показаха страхотен характер и ще бъдат сред финалистите на европейското първенство.

Най-резултатен бе Кристиян Титрийски с 22 точки (3 аса), 13 добави Александър Къндев (2 аса, 1 блокада). За "репрезентация" Игнат Допудж завърши с 15 точки (1 блокада), 10 точки реализира Петър Лазич.

Топ 24
Най-четени