назад

Българските гимнастички набират средства в помощ на украинска съперничка

Българските гимнастички набират средства в помощ на украинска съперничка

Момичетата от националния ни отбор по художествена гимнастика за пореден път показаха, че освен страхотни спортисти притежават и също толкова големи сърца.

Индивидуалните ни състезателки Ивет Минковска, Камелия Стоилова заедно с ансамбъл (жени) организират благотворителна продажба на част от своите медали, уреди и екипи за да подпомогнат лечението на Валерия Юзвяк.

Грацията е част от ансамбъла на Украйна и е диагностицирана с рабдомиосарком – рак на меките тъкани. 21-годишната Юзвяк е двукратна европейска шампионка от шампионата на стария континент през миналата година в Киев, когато на родна земя украинките триумфираха в отборната надпревара, а също така и в дисциплината 5 топки.

Момичетата на Весела Димитрова и на Михаела Маевска – Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова ще предложат на търг сребърното си отличие от Европейските игри в Минск, тениска от официалния екип от същото състезание, както и чифт бухалки, с които спечелиха редица медали от престижни състезания.

Търгът ще бъде проведен на Инстаграм страницата на БФХГ и ще продължи до 21 февруари.

Топ 24
Най-четени