назад

БФС избра новия национален селекционер?

БФС избра новия национален селекционер?

Българският футболен съюз (БФС) е изготвил план за избора на нови наставници на "А" отбора и младежкия национален състав до 23 г.

От футболната ни централа смятат да изпитат немския модел, според който следващият треньор на представителния тим трябва да е този на младежкия, пише "24 часа".

Идеята дошла заради изключително тежката ситуация в националния отбор през тази година, която "лъвовете" завършиха без победа в официален мач и на 68-о място в световната ранглиста.

Шефовете на БФС смятат да дадат отбора на Александър Димитров, като повечето играчи от младежите отидат при мъжете. Планът е в световните квалификации да имаме тотално нов отбор, като от досегашния едва ли ще бъдат викани повече от двама-трима. Единственият сигурен е Божидар Краев, който в последните мачове не играе за датския шампион Мидтиланд.

Това означава, че младежите трябва да бъдат поети от Ангел Стойков. Бургазлията обаче имал доста колебания за това и ако той откаже, съставът ни до 23 години ще бъде поет от наставника на Добруджа - Светослав Петров.

В момента Стойков води набори 2002 и 2003. Той и Петров започват да учат за про лиценз от януари, след като се справиха с изпитите в треньорската школа. При положение че Стойков се съгласи да поеме младежите, на неговото място ще дойде бившият защитник на Славия - Йордан Петков, който води набори 2004 и 2005 г.

На последното заседание на изпълкома на БФС бе даден мандат на временния президент Михаил Касабов да вземе решение за националните селекционери и на следващото заседание те да бъдат избрани. Идеята да се търси чужденец е била отхвърлена веднага, защото се е преценило, че при такива резултати нито един качествен треньор извън България няма да се съгласи да поеме мъжкия отбор.

От март стартират световните квалификации, където сме в една група с Италия, Швейцария, Северна Ирландия и Литва, което означава отново трудни мачове.

Топ 24
Най-четени