назад

Боян Йорданов се завърна във волейболния Левски

от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
13:24, 23.07.2020
Волейбол
Боян Йорданов се завърна във волейболния Левски

Един от най-известните български волейболисти – Боян Йорданов, се завръща в клуба, от който тръгна към големия спорт.

Левичарят е последното, но много важно, попълнение в селекцията на Левски София за новия сезон. 37-годишният софиянец прие да носи синия екип до края на кариерата си.

Боян се върна за кратко за втория дял на сезон 2015/2016 и помогна за запазване на мястото в елитната група. През новия шампионат обаче целите на тима, а и неговите, са за доста по-значимо представяне.

С привличането на Боян в отбора се събраха четирима, които бяха важна част в шампионския Левски от средата на миналото десетилетие. Това са Христо Цветанов, Владислав Иванов и, разбира се, старши треньорът Андрей Жеков.

В състава остана и друг опитен състезател – Марк Макгивърн, както и националът Гордан Люцканов, който бе сред най-добрите нападатели на миналия сезон.

Много ще се разчита и на новия разпределител Владимир Станков, който в момента също е в селекцията на Силвано Пранди.

От скоро състезател на Левски София е и младежкият национал Николай Захариев, който показва сериозен потенциал на поста център, освен това бе привлечен за постоянно и връстникът му Дамян Колев, изиграл вече два сезона за клуба.

Много важна роля ще имат също Самуил Вълчинов, Стоил Палев, Александър Николов и Владимир Гърков, които бяха в основата на спечелването на титлата при юношите до 19 г. миналата седмица. Мъжкият отбор ще бъде допълнен с други двама таланти от школата - Лазар Бучков и Венислав Антов.

„С включването на Боян ще имаме още един ярък пример за нашите млади състезатели. Селекцията ни приключва с него и вярвам, че съчетанието от опит и младост ще е успешно, защото в основата и на двете има класа, талант и качество“, коментира старши треньорът Жеков.

Топ 24
Най-четени