назад

ЦСКА вдигна коефициента си в Европа с над 50%

ЦСКА вдигна коефициента си в Европа с над 50%

Доброто представяне на ЦСКА-София в тазгодишното издание на Лига Европа се отрази и на клубния коефициент на "армейците", с който те ще играят в европейските клубни турнири през следващия сезон, ако се класират.

През настоящата кампания във втория по сила клубен турнир в Европа тимът от Борисовата градина стартита с коефициент 4.000, който бе достатъчен за "червените" да бъдат поставени единствено в първия предварителен кръг на Лига Европа.

След постигнатите три последователни победи над Сайрънс, БАТЕ (Борисов) и Б36 (Торшван), ЦСКА-София разполагам към момента с коефициент 6.500.

Този коефициент щеше да бъде достатъчен за "армейците" да бъдат поставени и във втори предварителен кръг на Лига Европа през настоящата кампания.

Причината ЦСКА-София да разполага с толкова нисък коефициент е отсъстивето на състава от европейската сцена през сезоните 2016/17 и 2017/18.

Клубните коефициенти се определят от представянето на отбора в последните 5 издания на европейските турнири, а в споменатите години "армейците" не участваха в Европа.

В предишните два сезона "червените" прибавиха по 2 пункта към своя коефициент, а този сезон вече натрупаха допълнителни 2.5 пункта.

Топ 24
Най-четени