назад

Цветан Соколов: Нашата работа е да се класираме за Европейско първенство

Цветан Соколов: Нашата работа е да се класираме за Европейско първенство

Диагоналът и капитан на мъжкият ни национален ни отбор по волейбол - Цветан Соколов е уверен във възможностите на тима преди заминаването за Израел.

Там момчетата на Силвано Пранди ще се борят за класиране за Евроволей 2021, като наши съперници освен тима на домакините ще бъде и състава на Австрия.

Всички срещи на "лъвовете" от турнира в Хадара ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!!!

"Не бих казал, че нещо ме притеснява преди заминаването за квалификациите. Напротив, радва ме, защото много от момчетата, с които бяхме заедно, показват израстване. Това е много голям плюс за националния отбор и мога да бъда само щастлив, а не притеснен. Отиваме с голяма мотивация и спокойствие, които са добри показатели за нашия отбор. Нека първо да пристигнем и да направим една тренировка, защото се започва с тестове, няма да може да се излиза от хотела, залата е до него. Така че, общо взето, ние няма да мърдаме на друго място извън хотела и залата.

Не е много приятно, но е такова за всички. Няма кой да ни чуе, ако се оплакваме. Наистина тежи, защото не можеш да се разходиш и да подишаш чист въздух, но ние отиваме там да си свършим работата, а не да мислим за странични неща. Нашата работа е да се класираме за Европейско първенство.

Аз съм оптимист и не би трябвало да се притесняваме. Знаем си възможностите, истина е, че не сме гледали какво представляват другите отбори, но все пак аз гледам положително на нещата и се надявам да няма изненади. Ще се постараем", заяви Соколов.

Първият мач на нашите момчета е в сряда от 19.00 часа срещу Австрия.

Топ 24
Най-четени