назад

Дерменджиев: Играчите ни трябва да се пазят от COVID-19

от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
11:31, 30.07.2020
Футбол
Дерменджиев: Играчите ни трябва да се пазят от COVID-19

Селекционерът на българския национален отбор Георги Дерменджиев призова всички наши футболисти да спазват строга дисцилина и да се пазят от коронавируса.

Той говори пред Дарик радио и dsport.bg, като заяви, че пред него и екипът му стоят много неизвестни и много работи преди старта на Лигата на Нациите. На 3 септември България приема Ейре, а на 6 септември гостуваме на Уелс.

"Ние не сме спирали да работим. Подготвени са. С нетърпение чакаме да започне новото първенство. Това е особеността на цялата пандемия. Играчите имаха много дълга почивка. След това изиграха определен брой мачове. Сега имат кратка пауза и започва новото първенство, което ще има междинни мачове. Много е неспецифично. Самите играчи трябва да са много внимателни и да спазват дисциплина. Да се пазят от коронавируса. Знаете, че една 14-днешвна карантина те изкарва извън форма", започна той.

"Притесняваме се. С моя екип наблюдаваме широк кръг от играчи. Но в един момент може да се окаже, че определена бройка играчи са заразени с коронавирус. За това апелирам към всички футболисти да се пазят и да са много стриктни. Вандерсон се контузи, Марселиньо е далеч в Бразилия. Има и други играчи, които бяха преотстъпени, сега трябва да се връщат. Има първенство, които започват много късно. С екипа ще се оглеждаме много, за да подберем най-правилните хора".

"Ние ще продължим да наблюдаваме всички. Божидар Краев и Кирил Десподов също ще видим колко шанс за игра ще получат. Хубаво е, че нашето първенство ще започне месец преди старта на Лигата на Нациите. Играчите ще бъдат в добра форма. Ще продължим да следим играчите до началото на септември. Следим всички процеси в родните клубове. Трябва да видим какъв баланс ще направим. Има и неосъществени трансфери с наши играчи. За мен е важно и качеството", завърши селекционерът на „лъвовете“.

Топ 24
Най-четени