назад

Домусчиев се надява на по-добри резултати с новия треньор

от Димитър Русев , Източник: БНР
19:17, 14.01.2021
Футбол
Домусчиев се надява на по-добри резултати с новия треньор

"Винаги избираме с надежда, че ще се справи. Колегите считат, че това е най-подходящият треньор. Аз не го познавам Ясен Петров. Надявам се, че тази година ще имаме по-добри резултати. Данчо Лечков казва, че нямаме материал. Но трябва да го създаваме този материал. Ние в нашата школа се опитваме да създаваме най-добрите условия, дано и други отбори последват нашия пример.

Нямам коментар по темата със смяната на шефа на съдиите, но всички колеги бяха единодушни.

Аз бях инициатор и заедно с Фурнаджиев бутахме да се одобри договора за ВАР и той ще бъде подписан до няколко дни. Обучението върви, оборудването и подготовката ще бъдат налице. Направихме нещо добро за развититето на българския футбол и съдийство. Дано има по малко неща за писане относно фатални съдийски грешки. С тази пандемия няма дата за конгреса", каза собственикът на Лудогорец (Разград) Кирил Домусчиев.

Вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев добави:

"За конгрес, не знам дали някой може да каже кога обстановката ще позволи. Редовният конгрес би трябвало да се проведе през януари 2022 година и не знам дали е целесъобразно. Да изберем сега ново ръководство с мандат от 5-6 месеца, следва попълване на документи и вписване в Търговския регистър.

Конгресът събира 700 човека в една зала, а при изборите за парламент има по-малко хора. Към момента това не е позволено от обстановката. Не знам дали бих останал в управлението, но нямам намерение да се кандидатирам за президент. Дали ще бъда част от новия изпълком, екипът се предлага от спечелилия президент. Дали ще видим да сме част от управлението. Хората трябва да ме поканят.

Има доста неща, които сме направили, и доста не сме вероятно. Като цяло имаме напредък във футбола. Но едно време имаше спортни интернати, училища. Трябва една цялостна политика, която да почне от детско-юношеския футбол. Ние методиката я имаме, преди 4 години я купихме от Аякс и я предоставихме на клубовете, завърши Фурнаджиев".

Топ 24
Най-четени