назад

Достойна България загуби от Босна в мач без значение

Достойна България загуби от Босна в мач без значение

Българският национален отбор по баскетбол за мъже приключи квалификациите за ЕвроБаскет 2022 с поражение от Босна и Херцеговина след 61:80.

Босненците имаха преимущество на терена през целия мач, като на няколко път "лъвовете" успяваха да наваксат и да се приближат на близка разлика, но така и не успяха да стигнат до обрат.

Почивка за този мач получиха Дий Бост и Чавдар Костов, а капитан на българите бе Александър Янев.

Отличен дебют с екипа на мъжкия национален отбор направи 17-годишният Константин Костадинов. Бургазлията стана най-младият български национал в официален мач на 17 години, 10 месеца и 28 дни - около месец преди да стане на 18 в новата история на българския баскетбол.

До сега рекордът се държеше от Божидар Аврамов, който направи своя дебют на 18 години, 5 месеца и 12 дни, през 2008-а. На следващата година Аврамов игра и на Европейско първенство, само на 19 години.

Костадинов бе сред най-резултатните играчи на България в последния двубой, като наниза три тройки и общо 11 точки, 2 борби, 1 асистенция, 1 чадър. С 11 точки завърши и Христо Захариев, а силно игра Андрей Иванов – 10 точки, а Деян Карамфилов приключи с 9 асистенции.

Топ 24
Най-четени