назад

Елица Костова се бори, но отпадна от "Ролан Гарос"

от Борил Гочев
13:58, 24.09.2020
Тенис
Елица Костова се бори, но отпадна от "Ролан Гарос"

30-годишната българка отстъпи пред 16-та поставена Моника Никулеску с 1-2 сета с 0:6, 7:6 (1), 3:6, след здрава битка, продължила над 2 часа и половина.

Срещата започна кошмарно за българката, която в първия сет не спечели нито един гейм и след 34 минути се оказа догонваща в резултата.

Втората част бе коренно различна за Костова, която поведе с 3:1 и стигна до 40:0 при опита си да затвърди направения пробив. Серия от пет поредни разигравания за Никулеску обаче означаваха моментален рибрейк.

Румънката на свой ред поведе с пробив аванс при 4:3, но този път бе ред на Елица за бърза реакция и тя изравни за 4:4.

!6-та поставена за трети път взе подаването на българката от началото на сета в 11-ия гейм като това и даде възможност да затвори срещата на собствен сервис.

Никулеску обаче не се справи със задачата и след като пропиля два мачбола, в край на сметка позволи да се стигне до тайбрек.

В него Костова бе повече от категорична и след 7:1 точки възстанови паритета в сетовете на корт номер 4.

За съжаление, в решителната част Костова получи болки в дясното бедро, което я принуди да поиска медицински таймаут. Никулеску се възползва от проблемите на нашата сънародничка и набързо си осигури аванс от 5:1 гейма.

Елица не се предаде и успя да върне единия пробив, отразявайки нови два мачбола, но за повече нямаше сили. Така при общо петата си възможност да затвори срещата, Моника Никулеску го стори и вече я дели само още една победа от място в основната схема на "Ролан Гарос".

Топ 24
Най-четени