назад

Гард от университета в Джорджия е №1 в драфта на НБА

Гард от университета в Джорджия е №1 в драфта на НБА

Минесота избра Антъни Едуардс от университета в Джорджия като първи в драфта на Националната баскетболна асоциация, който се състоя тази нощ.

"Горските вълци" изненадаха мнозина с избора си на 19-годишния гард, известен с атлетичността си, като пренебрегнаха плеймейкъра ЛаМело Бол, който бе считан за фаворит от букмейкърите за първа селекция.

Самият Бол, който прекара последната година, играейки в Австралия бе избран под номер 3 от тима на Шарлът, а Голдън Стейт, които имаха право на втори избор, се спряха на центъра Джеймс Уайсман от университета в Мемфис.

Друга голяма изненада в драфта, който за първи път в историята се проведе онлайн, бе консервативният подход на отборите в челото, които не осъществиха нито една сделка.

Под номер 4 Чикаго привлече крилото Патрик Уилямс от Флорида Стейт, а петия избор беше още едно крило, Айзък Окоро от Обърн, който се присъедини към Кливланд.

Тежкото крило Ониека Окунгво, за когото мнозина смятаха, че ще бъде сред първите трима в драфта, бе избран под номер 6 и ще играе за Атланта.

Седмия избор бе за Детройт, които привлякоха плеймейкъра Килиан Хейс от германския отбор Ратиофарм, а под номер 8 бе селектиран нюйоркчанина Обадиа Топин от местния Ню Йорк Никс.

Израелската сензация от Макаби Тел Авив Дени Авдия остана под номер 9 за Вашингтон Уизардс, а Финикс затвори челната десетка с тежкото крило Джейлън Смит от университета в Мериленд.

Топ 24
Най-четени