назад

Георги Дерменджиев: Трудно вкарваме голове

от Борил Гочев
10:48, 19.11.2020
Футбол
Георги Дерменджиев: Трудно вкарваме голове

Селекционерът Георги Дерменджиев застана пред камерата на БНТ след края на двубоя в Дъблин, след който България изпадна в Лига С за следващото издание на Лигата на Нациите.

"Ние играхме за победа в този мач. Вярно е, имаше нови момчета, знаете каква е обстановката. Аз мисля, че в дефанзивен план отборът се справи добре. За съжаление, ситуациите, които имахме в нападение не успяхме да отбележим. За тройната смяна на фланговите футболисти исках да освежа атаката, защото се почувства умора у тези момчета, които бяха заменени.", започна старши-треньорът.

Дерменджиев отчете и сериозните трудности с отбелязването на голове през есента, в която за шест мача отбелязахме едва две попадения.

"В тези мачове се оказа, че малко трудно вкарваме голове, което трябва да се промени. Анализът на есента е много дълъг. В край на сметка имахме шансове да спечелим повече точки, но не се получи и нямаме оправдание."

Запитан дали остава начело на националния отбор, селекционерът отговори така:

"Аз винаги съм работил за футбола и смятам, че ако бъдат взети правилните решения, българският футбол може и да вдигне класата. Има си хора, които трябва да ги вземат тези решения, аз също си имам моите теории."

Топ 24
Най-четени