назад

Гимнастичката Рейчъл Стоянов със специален приз от Кракра Къп

от БНТ
23:15, 03.05.2021
Други спортове
Гимнастичката Рейчъл Стоянов със специален приз от Кракра Къп

81-годишната заслужила треньорка по художествена гимнастика Райна Афионлиева връчи приз, носещ нейното име, на Рейчъл Стоянов - гимнастичка от клуб "Левски" във възрастова група жени, категория А от турнира „Кракра Къп“.

Отличието е за постижения в художествена гимнастика и бе дадено по време на третия турнир по художествена гимнастика, който се провежда в Перник.

Афионлиева сподели, че се гордее, че е била част от спортните върхове на художествената гимнастика в България и пожела на гимнастичките да постигнат нейните успехи, пише в официалната страница на Българската федерация по художествена гимнастика.

560 участнички от 15 клуба от цялата страна и Гърция взеха участие в третия международен турнир „Кракра къп“, който се проведе в празничните дни в Перник.

Домакин на турнира бе клуб "Виктория“ Перник с председател Виктория Велинова. Надпреварата се осъществи със съдействието на община Перник и спонсори на клуба.

В първия състезателен ден участваха най-малките гимнастички, ансамбли от всички възрастови групи и девойки младша възраст. Освен традиционните купи и медали, организаторите бяха подготвили и 15 специални награди – мис „Елегантност“, мис „Танцувалност“, Пернишките грации грабнаха мис „Кракра къп“ – Сияна Борисова, мис „Най-перспективна“ за Маги Топалова, „Мини мис“, който бе връчен на Бориса Велинова и др.

На официалното откриване на третия Международен турнир „Кракра къп“ присъстваха секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков и Десислава Стойова – Главен експерт по спорт, които връчиха медалите на класиралите се гимнастички във възрастова група жени, категории А и В. Мартин Жлябинков заяви, че в лицето на кмета Станислав Владимиров, СКХГ „Виктория“ има пълната подкрепа за развитието на този спорт на територията на община Перник.

Топ 24
Най-четени