назад

Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Световното клубно първенство на ФИФА, 4-11 фервруари

от Борил Гочев
11:30, 04.02.2021
Футбол
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Световното клубно първенство на ФИФА, 4-11 фервруари

По традиция през зимните месеци идва моментът да се определи кой е най-добрият клуб на планетата, а БНТ 3 ще ви направи свидетели на всичко най-важно от заключителната фаза на надпреварата.

Първоначално турнирът трябваше да се състои, както винаги през декември миналата година, но пандемията от COVID-19 наложи изместването му за февруари.

Основната причина беше, че заради коронавируса, клубните шампионите на зони АФК, КОНЕМБОЛ и КОНКАКАФ нямаше как да бъдат определени преди официалните дати на състезанието.

Седем отбора от шест конфедерации получиха правото да си оспорват трофея в Катар, но на 15 януари стана ясно, че представителя на зона Океания, Оуклънд Сити (Нова Зеландия) е бил принуден да се оттегли от участие в турнира, заради пандемията от COVID-19.

Това автоматично донесе служебна победа на представителя на домакините АЛ-Духаил, който ще започне участието си директно от 2-ия кръг. От тази фаза на надпреварата ще се включат и отборите на Тигрес УАНЛ (Мексико), Улсан Хюндай (Корея) и Ал Ахли (Египет). Срещите от 2-ия кръг предстои да се изиграят още днес.

Двамата победители в директните двубои ще продължат към полуфиналите, а загубилите отбори ще се срещнат в мача за 5-6 място.

От полуфиналите на турнира ще се включат и големите фаворити за трофея, носителя на Шампионската Лига Байерн (Мюнхен), както и съставът на Палмейрас, който преди няколко дни вдигна Копа Либертадорес.

Двата полуфинала ще бъдат изиграни на 7 и 8 февруари, а големият финал ще се състои на 11 февруари.

От участващите отбори, единствено съставът на Байерн Мюнхен е вдигал трофея, като немския тим го стори при единственото си участие до момента през 2013 година.

Това ще бъде 17-то издание на Световното Клубно първенство, като до момента 12 пъти шампион е бил представителя на УЕФА, а в останалите четири случая, първенецът на зона КОНЕМБОЛ.

Всички срещи от надпреварата ще се състоят в град Ал Раяян, а домакини на мачовете ще бъдат стадионите "Ахмед бин Али" и "Education City Stadium". Двете съоръжения ще бъдат използвани и по време на Световното Първенство, на което Катар ще бъде домакин през 2022 година.

Ето я и програмата за Световното Клубно първенство на ФИФА за 2020 година:

Всички мачове може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!!!

4 февруари

15:55 часа: Тигрес УАНЛ (Мексико) - Улсан Хюндай (Корея), среща от 2-ия кръг, стадион "Ахмед бин Али"

19:25 часа: Ал Духаил (Катар) - Ал Ахли (Египет), среща от 2-ия кръг, стадион "Education City Stadium"

7 февруари

16:55 часа: Среща за 5-6 място, стадион "Ахмед бин Али"

19:55 часа: Палмейрас (Бразилия) - Тигрес УАНЛ (Мексико)/Улсан Хюндай (Корея), полуфинална среща, "Education City Stadium"

8 февруари

19:55 часа: Ал Духаил (Катар)/Ал Ахли (Египет) - Байерн Мюнхен (Германия), полуфинална среща, "Education City Stadium"

11 февруари

16:55 часа: Мач за 3-4 място, "Education City Stadium"

19:55 часа: ФИНАЛ, "Education City Stadium"

Топ 24
Най-четени