назад

Гледайте НА ЖИВО тенис турнира "Ролан Гарос" от 27 септември по БНТ 3

Гледайте НА ЖИВО тенис турнира "Ролан Гарос" от 27 септември по БНТ 3

От 27 септември до 11 октомври зрителите на БНТ 3 ще могат да гледат НА ЖИВО всички мачове от тазгодишното Открито първенство на Франция по тенис - „Ролан Гарос“.

Основен акцент в програмата на обществената телевизия ще са мачовете на българските звезди - Григор Димитров и Цветана Пиронкова, която след отличното си представяне на "US Open" получи "уайлд кард" за основната схема на турнира в Париж.

Жребият, изтеглен на официалната церемония вчера, отреди първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров да се изправи срещу представителя на домакините от Франция Грегоар Барер в първия кръг на надпреварата.

Направилата феноменално педставяне на Откритото първенство на САЩ по тенис Цветана Пиронкова ще играе на старта на "Ролан Гарос" с Андреа Петкович от Германия.

БНТ 3 ще предава срещите, както и полуфиналите и финала при мъжете, финала при жените, както и подбрани интересни мачове от по-ранните фази на „Ролан Гарос“.

Специални пратеници на обществената телевизия в Париж са репортерът Калин Гугов и операторът Николай Балкански.

Те ще обогатят картината на турнира, която зрителите ще получат, с репортажи и интервюта от мястото на събитието.

Това е 124-то издание на Открито първенство на Франция по тенис.

За първи път ще има мачове на закрито, след като в края на миналата година беше изграден подвижен покрив над основния корт „Филип Шатрие“.

На четири от игрищата в комплекса беше поставено осветление, което ще позволи провеждането на срещи в тъмната част от денонощието – нещо, което не се е случвало досега в историята на престижния турнир.

„Ролан Гарос“ е третият и последен за годината от турнир от "Големия шлем", тъй като "Уимбълдън“ беше отменен заради пандемията от коронавирус.

Френското първенство също беше отлагано на два пъти, но вече всичко в Париж е готово за дългоочакваното начало!

Следете програмата на БНТ 3, за да гледате НА ЖИВО най-интересните мачове от „Ролан Гарос“!

Топ 24
Най-четени