назад

Изписаха Марадона от болница

Изписаха Марадона от болница

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона напусна болницата в сряда, осем дни след операцията за отстраняване на субдурален хематом в мозъка.

Той не пожела да говори пред журналистите и конвоя от привърженици, събрали се пред лечебното заведение с предпазни маски, след като напусна клиника „Оливос“ в Буенос Айрес с линейка, малко след като лекарят му Леополдо Луке сподели пред медиите, че той може да се прибере в дома си.

Очаква се Марадона да продължи рехабилитацията си в Тигре – на 30 км северно от Буенос Айрес, близо до дома на дъщеря си Джанина.

„Диего премина през може би най-трудния период в живота си. Това, от което се нуждае сега, е сплотеност на семейството и това да бъде заобиколен от медицински професионалисти. С лекарите и семейството си Диего ще бъде това, което трябва да бъде – щастлив“, каза авдокатът му Матиас Морла. Не за първи път Марадона има проблеми със здравето.

Той бе на няколко пъти в болници в миналото, главно заради екстравагантния си начин на живот, включващ наркотици и алкохол. Марадона, заедно с бразилската легенда Пеле, който навърши 80 години миналия месец, е считан за един от най-великите футболисти на всички времена.

Топ 24
Най-четени