назад

Джак Ръсел заменя Люис Хамилтън за "Гран При на Сахир"

Джак Ръсел заменя Люис Хамилтън за "Гран При на Сахир"

Младият британски пилот, който е част от академията на Мерцедес ще получи страхотната възможност да седне зад волана на най-бързия болид през настоящия сезон по време на надпреварата за Гран При на Сахир.

Ръсел, който преди два сезона спечели титлата във Формула 2 все още очаква първата си точка във Формула 1, след като вече втора година се бори с, трудната за каране кола на Уилямс.

Решението Ръсел да замести Хамилтън със сигурност не е случайно, тъй като за мнозина младият британец рано или късно ще стане част от екипа на "сребърните стрели".

Неговото място в Уилямс за надпреварата на 6 декември ще бъде взето от друг млад британец, Джак Айткен, който понастоящем се състезава във Формула 2.

Припомняме ви, че Люис Хамилтън, който преди малко повече от две седмици грабна седмата си световна титла в Турция, във вчерашния ден даде положителна проба за COVID-19, която го извади от надпреварата за Голямата награда на Сахир, тази неделя.

Това ще бъде втората поредна надпревара на трасето в Бахрейн, като този път ще се използва външната конфигурация на пистата. Поради това се очаква продължителността на една обиколка да бъде под една минута.

Състезателната дистанция, която пилотите ще трябва да изминат по време на състезанието ще бъде 87 обиколки. За сравнение, надпреварата, която се проведе миналата седмица на оригиналната конфигурация на пистата, продължи 57 тура.

Топ 24
Най-четени