назад

Джеймс Хардън е играч на Бруклин Нетс

Джеймс Хардън е играч на Бруклин Нетс

Най-ценният играч в НБА за 2018 година и трикратен лидер по отбелязани точки за сезон Джеймс Хардън ще продължи кариерата си в тима на Бруклин Нетс.

Една от най-големите звезди в Лигата ще се събере на Източния бряг с играчи като Кевин Дюрант и Кайри Ървинг, заформяйки впечатляващо нападателно трио, което има потенциал дори да атакува титлата през този сезон.

В последните дни стана ясно, че Хардън желае да напусне тима на Хюстън Рокетс, след като разкритикува отбора заради двете поредни загуби от ЛА Лейкърс.

"Обичам този град и буквално направих всичко по силите си. Ситуацията е лудост. Не мисля, че това може да бъде поправено. Дори не сме близо, знам, че играем срещу шампионите, но разликата в последните два мача е очевидна. Просто не сме достатъчно добри - като химия, като талант, всичко", заяви Хардън.

Това му исказване влоши отношенията му с ръководстовото на "ракетите" и Хардън получи забрана да тренира със съотборниците си.

Всичко това доведе до бърза сделка, в която са замесени общо четири отбора - Хюстън, Бруклин, Кливланд Кавалиърс и Индиана Пейсърс.

В замяна на своята звезда, към Хюстън ще се присъединят Виктор Оладипо, Данте Екзъм, Родионс Куруч. Рокетс получават също така четирите първи избора на Бруклин в драфта и още четири възможности за размяна на позицията в първия кръг на драфта с Бруклин.

Срещу всичко това Нетс получават Хардън. От своя страна Индиана ще вземе Карис ЛеВърт и един избор във втория кръг на драфта, а към Кливланд поемат Джарет Алън и Торийн Принс.

Джеймс Хардън е най-резултатният играч в Лигата в последните три сезона, но от началото на тази кампания се намира в най-лошата си форма от 2011/12 година насам, като не е минавал границата от 20 точки в последните си четири мача.

Още Баскетбол

Топ 24
Най-четени