назад

Кевин Дюрант няма да играе през настоящия сезон

от Александър Йовев , Източник: БНР
11:56, 06.06.2020
NBA
Кевин Дюрант няма да играе през настоящия сезон

Звездата на Бруклин Нетс Кевин Дюрант няма да играе във финалната фаза на сезон 2019/20, съобщи самият той пред Марк Спиърс от The Undefeated.

"За мен е най-добре да изчакам. Не мисля, че съм готов да играя на такова темпо през следващия месец. Това ми дава повече време да се подготвя за следващия сезон и останалата част от кариерата си.
Сезонът ми приключи. Изобщо не планирам да играя. Взехме решение още миналото лято, че просто ще трябва да чакам до следващия сезон. Изобщо не съм имал планове да влизам в игра през настоящата кампания", заяви Дюрант.


Междувременно Националната асоциация на баскетболните играчи в САЩ се съгласи да продължи разговори с НБА относно предложения формат за подновяване на първенството с 22 отбора, което е още една стъпка към възобновяване на сезона, прекратен заради пандемията от коронавирус.

"Остават да се договарят различни подробности и приемането на сценария все пак ще изисква всички страни да постигнат съгласие по всички въпроси, свързани с възобновяването на играта", заявиха от асоциацията.

Съветът на управителите на НБА одобри план за рестартиране на сезона с предварителна целева дата на 31 юли.

Според предложението, 22-те отбора играят осем мача, за да определят 16 отбора, които ще играят в плейофите.

Още NBA

Топ 24
Най-четени