назад

Костадин Гергинов поема поста председател на Съдийската комисия

от Димитър Русев , Източник: БНР
17:50, 14.01.2021
Футбол
Костадин Гергинов поема поста председател на Съдийската комисия

Един от елитните ни рефери от 90-те години Костадин Гергинов е новият председател на Съдийската комисия, обяви членът на изпълнителния комитет на БФС Венцеслав Стефанов. След това първият вицепрезидент на БФС Емил Костадинов потвърди новината.

Гергинов до момента беше мениджър на Съдийската комисия и заменя Костадин Стоичков, който изкара на поста председател малко над една година.

"Надявам се да няма повече простотии. Мачовете да минават спокойно и да са в час съдиите, заяви собственикът на Славия и член на изпълкома Венцеслав Стефанов.

"Решението да се удължи с още две години за Николай Йорданов не е персонално, а принципно. И то е взето от самата комисия и утвърдено от нас. Смяната не е наложена от критиката на спортния министър, заяви пък членът на ИК Атанас Фурнаджиев.
Най-вероятно председателят на Съдийската комисия на Зона София Георги Игнатов ще бъде промотиран като заместник на Гергинов.

Фурнаджиев заяви още, че работата по въвеждането на системата ВАР в българския футбол върви по план.

"Нямаме изоставане при въвеждането въпреки пандемията и затрудненото пътуване. Съдиите продължават обучението си и се надяваме, че през април ще имаме реално работеща система в помощ на реферите, каза още той.

Топ 24
Най-четени