назад

Лазаров и Донев загубиха мача на двойки срещу Мексико

от Борил Гочев
17:50, 06.03.2021
Тенис
Лазаров и Донев загубиха мача на двойки срещу Мексико

Българският тандем отстъпи в много равностоен мач след 6:4, 6:4 срещу мексиканците Ханс Хач Вердуго и Мигел Анхел Рейес-Варела в срещата на двойки за Купа "Дейвис" в София.

Срещата в зала "София" продължи 1 час и 18 минути, но уви крайният резултат не бе благоприятен за България. Така Мексико вече води в общия сблъсък с 2-1 победи, но шансовете за нашия тим остават.

Тепърва предстои на корта да се появят Димитър Кузманов и Адриан Андреев, които ще играят срещу Луис Патиньо и Херардо Лопез Виясеньор, ако, разбира се, някой от двамата капитани не реши да направи промени в последния момент.

Мачът започна с бърза размяна на геймове, но за съжаление в третата част Габриел Донев бе пробит и това даде импулс на мексиканците. До края на сета те сервираха безупречно и не допуснаха въобще да се стигне до точка за пробив на тяхно подаване. Това им осигури и първата част след 6:4 гейм в тяхна полза.

Във втория сет Донев и Лазаров започнаха да намират своите ретури и това им позволи да стигнат до първия си брейкбол в четвъртия гейм, но не успяха да го реализират. Българите пропуснаха още един шанс в осмия гейм, в деветия, те на свой ред инкасираха пробив, който се оказа фатален. Без особени проблеми, на свое подаване, Мексико затвори тази среща след ново 6:4.

Първоначално за този двубой капитанът на "лъвовете" Теодор Бачев бе решил на корта да излязат Александър Лазаров и Адриан Андреев, но очевидно е било взето решение за запазване на силите на Адриан за евентуалния пети, решителен двубой.

Топ 24
Най-четени