назад

Линда Зечири с победен старт в Германия

Линда Зечири с победен старт в Германия

Българката се класира за втория кръг на единично жени на международния турнир по бадмингтон от сериите Супер 100 в германския град Саарбрюкен с награден фонд 90 хиляди долара.

Левичарката от София надигра белгийката Клара Ласо с 21:4, 21:15 за 22 минути игра и в следващата фаза ще срещне номер 3 в схемата Кърсти Гилмор (Шотландия).

В друг двубой от турнира българката Христомира Поповска отстъпи на водачката в схемата и трикратна световна шампионка Каролина Марин (Испания), с 9:21, 6:21 за 19 минути.

В двойковата надпревара при жените Стефани Стоева и Габриела Стоева са поставени под номер 1 в схемата и ще се опитат за втори път да спечелят турнира, след като го сториха през 2018-та година.

Сестри почиваха в първия кръг, а във втория утре ще се изправят срещу Клара Граверсен и Наташа Антонисен (Дания), които са точно 100 места след тях в класацията.

На двойки мъже българите Иван Русев и Илиян Стойнов загубиха в първия кръг, след като късно снощи бяха надиграни от Максим Брио (Франция) и Йона ван Ниувкерке (Белгия) със 17:21, 20:22 за 33 минути.

По-късно днес Русев ще излезе за двубоя си на сингъл срещу швейцареца Жоел Кьониг.

Топ 24
Най-четени