назад

Манчестър Сити предлага умопомрачителна сума на Меси

Манчестър Сити предлага умопомрачителна сума на Меси

Звездата на световния футбол Лионел Меси все пак може да акостира в Манчестър Сити като свободен трансфер, но това не означава, че англичаните няма да заплатят огромна сума за подписа на аржентинеца.

​Според различни източници, "гражданите" са предложили на Меси 5-годишен договор, като три от тях нападателят ще прекара в Манчестър, а последните две в Ню Йорк Сити, чиито собственици са същите като на английския отбор.

Ако звездата на Барселона приеме предложението на Сити, то в рамките на тези 5 години той ще получи умопомрачителните 750 млн. евро.

Меси ще взема заплата в размер на 100 млн. евро бруто на сезон, а останалите 250 млн. евро ще му бъдат дадени като бонус по трансфера му в Манчестър, ако отиде на “Етихад Стейдиъм” като свободен агент.

Тъй като Финансовият феърплей няма да позволи това да се случи сега, този бонус ще му бъде изплатен след 3 години, когато ще премине в отбора от МЛС.

Преди това да се случи, обаче, Меси трябва първо да намери начин да си тръгне от Барселона без трансферна сума, тъй като клубът е непреклонен, че той може да напусне единствено с платена откупна клауза от 700 млн. евро и няма да бъдат водени преговори за разтрогване на договора.

Топ 24
Най-четени