назад

Марта Басино спечели и втория гигантски слалом в Кранска гора

от Димитър Русев , Източник: БНР
14:52, 17.01.2021
Зимни
Марта Басино спечели и втория гигантски слалом в Кранска гора

Италианката Марта Басино спечели и втория гигантски слалом от световната купа по ски-алпийски дисциплини в словенския зимен център Кранска гора.

24-годишната Басино, която триумфира и вчера, завърши с общо време от 2:18.06 минути. Тя беше втора в първия манш с 1:10.72 минута и даде най-добро време във втория - 1:07.34 минута. Така италианката записа четвърти успех за сезона и пети в кариерата си, като всичките са в тази дисциплина.

"Това е като мечта, която не можа да осъзная все още. Наистина е невероятно, удивително", каза Басино след победата.

Швейцарката Мишел Гизин финишира втора с пасив от 66 стотни от секундата. Трета на 73 стотни се нареди представителката на домакините Мета Хроват.

Лидерката в класирането за световната купа Петра Влъхова остана десета на 2.41 секунди, а трикратната носителка на Големия Кристален глобус Микаела Шифрин (САЩ), която водеше след първия манш, направи грешки във втория и завърши на шесто място, на 1.27 секунди след победителката.

В подреждането за Големия кристален глобус начело продължава да бъде Влъхова със 775 точки, втора със 175 точки е Мишел Гизин (Швейцария), а на трета позиция се изкачи Басино с 623 точки.

Лидер в класирането за малката световна купа в дисциплината е Марта Басино с 400 точки, пред Мишел Гизин с 272 точки и Федерика Бриньоне (Италия) с 250 точки, която днес не завърши втория манш.

Топ 24
Най-четени