назад

Няма да изпадат отбори от елита тази година?

Няма да изпадат отбори от елита тази година?

Българският футболен съюз обмисля сезонът в efbet Лига да завърши без изпадащи отбори.

Идеята се обсъжда в момента от членовете на Изпълкома, но все още не е афиширана.

Очаква се повече яснота около темата да има едва след паузата за национални отбори (в седмицата след 4 април), която съвпада с датата на парламентарните избори у нас.

По принцип подобна по разпоредба на УЕФА промяна се прави година по-рано, но в родния футбол всичко е възможно и дори вече има сходен прецедент със смяна на формата на първенството, който през 2016 година евроцентралата одобри. И сега не е изключено да се стигне до рокада с връщане на старата класическа схема с 16 отбора, вместо с настоящите 14, пише "Труд".

Подобна идея се дискутира още от 2019 г. насам, когато изтече 3-годишнит договор с нидерландската компания „Хипер-кюб“, предложила революционни промени в елита, включващи разделяне на класирането след редовния сезон на първа шестица и втора осмица.

Предвид тежката финансова криза, налегнала отборите от Втора лига, едва ли ще има желаещи за промоция, различни от Пирин (Благоевград) и Локомотив (София). Третия в крайното подреждане ще играе бараж, както е и сега по регламент.

От миналия сезон се регламентира директно изпадащ от втората осмица, а за този се реши тази съдба да имат последните два тима в долната четворка

Топ 24
Най-четени