назад

Официално: Двама български съдии на Евро 2020

от Борил Гочев
12:30, 22.04.2021
Футбол
Официално: Двама български съдии на Евро 2020

Георги Кабаков и Мартин Маргаритов попаднаха в списъка, публикуван от УЕФА, който съдържа имената на всички съдии, които ще ръководят мачовете от Евро 2020.

Двамата българи попаднаха в 4-та група, като Кабаков ще влезе в ролята на четвърти съдия в двубоите, докато Маргаритов ще има ролята на асистент. Това означава, че арбитърът ще бъде на стадиона и при нужда може да замени контузил се асистент-рефер.

Това на практика означава, че на терена ще има не четири, а цели петима съдии за всеки двубой. Освен това, екипът ще включва още и главен ВАР арбитър, както и асистент-ВАР.

Сред повиканите рефери, прави впечатление и името на французойката Стефани Фрапар, която ще бъде първата жена съдия на подоен форум. По подобие на Кабаков, тя е в т.нар. 4-та група, което означава, че Фрапар също ще влезе в ролята на четвърти съдия.

За Кабаков и Маргаритов това е второ престижно назначение само в рамките на два дни, след като вчера стана ясно, че заедно с колегата им Диян Вълков, те са били избрани да ръководят срещи от Олимпийския турнир по футбол в Токио това лято.

Топ 24
Най-четени