назад

От Клуж се оплакаха, че българските феновете не спазвали мерките срещу COVID-19

от Борил Гочев
10:55, 23.10.2020
Футбол
От Клуж се оплакаха, че българските феновете не спазвали мерките срещу COVID-19

Шефът на скаутите на ЧФР Клуж Мариус Билашко се оплака, че привържениците на ЦСКА София на трибуните на стадион "Васил Левски" не са спазвали предписаните мерки срещу разпространението на коронавируса.

Както знаете, за съжаление, румънският отбор спечели с 2:0 срещата от първия кръг в група "А" на Лига Европа.

Билашко изрази мнение, че здравето на официалните лица е било застрашено, заради неспазването на мерките от страна на "червените" фенове. Той допълни, че според него, хората не са спазвали необходимата социална дистанция и не са слагали правилно предпазните маски на лицата си.

"Всички го видяха. Не се спазваше никаква дистанция, а ние трябваше да минаваме през публиката. В понеделник или вторник ще си направим нови тестове. Ясно е, че всички искаме привържениците на трибуните, но най-важно е здравето. Трябва да бъдем много внимателни и търпеливи, докато нещата не се нормализират", коментира Билашко.

Тази ситуация беше коментирана още и от румънското издание "Газета Спортурилор", което в серия от снимки показа, че феновете на ЦСКА-София стоят плътно един до друг, мнозина от тях са поставили неправилно предпазни маски, които не покриват устата и носа, а има и хора без никакви предпазни средства.

"Феновете започнаха да се събират на трибуните повече от час преди началото на мача. Те не се съобразиха със специално маркираните места, които трябваше да останат свободни за спазването на социална дистанция. Не всички носеха предпазни маски, а правилно поставените от тях бяха голяма рядкост", пише изданието, като посочва, че за последните 24 часа случаите със заразени с коронавирус в България са били 1472.

Топ 24
Най-четени