назад

Отложиха "Ролан Гарос" за втора поредна година

Отложиха "Ролан Гарос" за втора поредна година

Стартът на Откритото първенство на Франция по тенис бе отложен за втора поредна година заради нестихващата пандемия от COVID-19.

Организаторите на "Ролан Гарос" потвърдиха днес, че вторият за годината турнир от "Големия шлем" се отлага със седмица и ще започне на 30 май, вместо на 23 май, и ще продължи до 13 юни.

От Френската тенис федерация заявиха, че се надяват отложения старт на надпреварата да осигури възможност повече фенове да гледат на живо мачовете от турнира.

"Това решение ще даде повече време на здравната ситуация да се подобри и ще оптимизира шансовете ни да посрещнем зрители на Ролан Гарос", каза президентът на Федерацията Жил Моретон.

Промяната е свързана с решението на френските власти да свалят ограниченията, наложени заради коронавируса, в началото на юни. Това би довело до повече зрители и съответно по-големи приходи.

В същото време от следващия турнир от "Големия шлем" - "Уимбълдън" заявиха, че решението за отлагането на "Ролан Гарос" няма да се отрази на планираната дата за начало на турнира - 28 юни. Това означава, че между двете важни надпревари ще има само две седмици пауза, в които играчите трябва да направят трудния преход от клей към трева.

Заради пандемията от коронавирус през 2020 година "Ролан Гарос" бе изместен за периода 27 септември - 11 октомври, докато "Уимбълдън" изобщо не се състоя.

Топ 24
Най-четени