назад

Отнеха на Беларус световното по хокей на лед

от Димитър Русев , Източник: БНР
20:01, 18.01.2021
Зимни
Отнеха на Беларус световното по хокей на лед

Беларус загуби домакинството си на световното първенство по хокей на лед през тази година, обяви Международната федерация (ИИХФ). "Съветът на ИИХФ реши да отнеме домакинството на световното първенство през 2021 от Минск заради неяснота около безопасността и сигурността. Тепърва ще претегляме възможните дестинации за финалите", заявиха от федерацията в Туитър след видео конференция.

ИИХФ реално направи този ход заради огромния натиск от страна големите спонсори "Нивеа" и "Шкода", които заплашиха да оттеглят партньорството си за първи път от над десетилетие насам. Федерацията срещна също така опозиция от някои политически кръгове. Причина за недоволството към Минск са безредиците от миналата година, предизвикани от преизбирането на държавния глава Александър Лукашенко с нов мандат.

Беларус трябваше да приеме шампионата между 21 май и 6 юни заедно с латвийската столица Рига. За момента фаворити за домакини са Дания и Словакия, а друг вариант е Латвия да приеме световното първенство самостоятелно.

Топ 24
Най-четени