назад

Петима българи излизат за титла днес на Купа "Странджа"

Петима българи излизат за титла днес на Купа "Странджа"

Финалите на 72-то издание на международния турнир Купа "Странджа" започват днес следобед от 15 часа, а зала "София" цели петима българи ще се опитат да стигнат до златно отличие.

Програмата ще открие Стойка Кръстева (51 кг), която ще се изправи срещу Ангелина Лукас от Казахстан. Във вчерашния ден Кръстева се наложи с 4:1 (29:28, 30:27, 30:27, 29:28, 28:29) съдийски гласа над Вирджиня Фукс.

Веднага след Кръстева на ринга ще се качи световната ни и европейска шампионка Станимира Петрова (57 кг), която ще боксира срещу Карина Тазабекова от Русия, която вчера победи другата наша представителка в категорията Светлана Каменова с 3:2 съдийски гласа.

В шестия сблъсък от програмата, миналогодишният шампион Даниел Асенов (52 кг) ще се опита да защити титлата си срещу индиеца Деепак Комар. Тайсъна се класира за този финал без игра, след като неговия опонент Брендън Ървайн се оттегли заради здравословен проблем.

Веднага след това на ринга ще се качи и натурализираният кубинец Хавиер Ибаниес (57 кг), който ще се бие с молдовеца Дорин Букса.

Последен от българите ще излезе Радослав Панталеев (91 кг). В спор за титлата той ще се изправи срещу представителя на Армения Нарек Манасян.

За съжаление Петър Белеберов (+91 кг) бе принуден да се откаже в своя полуфинален двубой във вчерашния ден, тъй като получи схващане и по този начин изпрати в спора за титлата Цотне Рогава от Украйна

Топ 24
Най-четени