назад

Пиронкова е отрицателна за COVID-19 и вече тренира за Аустрелиън Оупън

от Калоян Николов
17:46, 18.01.2021 (извънредно)
Голям шлем
Пиронкова е отрицателна за COVID-19 и вече тренира за Аустрелиън Оупън

Единствената представителна на България на Откритото първенство на Австралия по тенис - Цветана Пиронкова е дала два отрицателени теста за COVID-19 и вече проведе първа тренировка на кортовете в Мелбърн. Това потвърди самата тя специално за dsport от Австралия.

"За щастие в нашия самолет не е имало пътници, които да са дали положителен тест за коронавирус. За това, макар и с ден закъснение проведох първа тренировка днес", заяви спортист номер 1 на България за 2020 г.

Последните часове се появиха информации, че тя е била на полет от Дубай за Мелбърн, в който е имало заразен с COVID-19 и ще трябва да бъде в пълна изолация 14 дни. Самата пловдивчанка сподели за, че това не отговаря на истината.

За строгите мерки в Австралия и суровите условия Цвети разказа:

„Вече преминахме два теста и очакваме нови такива през всеки 2 дни. Мерките се спазват изключително стриктно и безкомпромисно. Има и състезатели в много по-сложна ситуация – с пълна забрана за излизане от стаите, въпреки отрицателните си тестове", добави още Пиронкова.

Тя продължи:

„Организаторите се опитват да им осигурят максимално много удобства, но за момента не се очертава здравните власти да им позволят да излязат от стаите си по-рано. Надявам се нещата да се нормализират до няколко дни и всички да получат възможност за адекватна подготовка преди турнира", завърши Пиронкова.

Топ 24
Най-четени