назад

Преизбраха Неделчо Колев начело на федерацията по вдигане на тежести

Преизбраха Неделчо Колев начело на федерацията по вдигане на тежести

С 28 гласа "за", нито един "въздържал се" и "против", Неделчо Колев бе преизбран за председател на Българска федерация по вдигане на тежести.

Извънредното Общо събрание бе свикано по искане на част от клубовете, но сега мнозинството гласува отново доверие на олимпийския медалист от Москва 1980 г.

На събранието днес присъстваха представители на 28 от общо 51 клуба в страната, от които реално действащи и с изрядни засега документи са 35.

С пълен консенсус бяха приети Годишният отчет, Финансовият отчет и Програмата за следващата година, която включва осигуряване на повече уреди за клубовете и постепенно обновяване базата на центровете.

Неделчо Колев благодари за оказаното доверие и заяви, че ще продължи дейността си за просперитета на българските щанги.

"В условията на световна пандемия и стриктни здравни мерки, БФВТ бе една от малкото, които успяха да проведат турнирите от държавния календар, имаме международни успехи със спечелени 4 златни и два сребърни медала от олимпийските квалификации в началото на годината", каза Колев.

На Общото събрание сега бяха гласувани и някои промени в ръководството на федерацията.

За генерален секретар бе определен доц. Димитър Димитров, досегашният Борислав Гидиков ще насочи приоритетно усилия за подготовката и изявите на най-добрите български щангисти.

Останалите членове на Управителния съвет освен президента и генералния секретар са Живко Архонтев, Кирил Панайотов и Иван Иванов.

Топ 24
Най-четени