назад

Претенции за расистки обиди от Рейнджърс след отпадането

от Димитър Русев , Източник: БНР
12:21, 19.03.2021
Футбол
Претенции за расистки обиди от Рейнджърс след отпадането

Расистки скандал се разрази на мача от Лига Европа между Рейнджърс и Славия (Прага). Мениджърът на шотландския шампион Стивън Джерард, твърди, че халфът на тима Глен Камара е обиждан на расистка основа от играча на Славия Ондржей Кудела и призова УЕФА да разследва случая.

Чехите спечелиха с 2:0 на реванша в Глазгоу и с общ резултат 3:1 се класираха за четвъртфиналите в турнира.

"Камара ми каза, че е обиждан на расистка основа. Ядосан съм. Познавам Глен и му вярвам на 100 процента. Ако искам да кажа нещо на някого на терена, защо трябва да прикривам устата си и да му шепна в ухото? Сега е ред на УЕФА и се надявам, че случаят няма да бъде заметен под килима", каза Джерард.

От чешкия клуб отхвърлиха обвиненията и на свой ред се оплакаха, че Кудела е бил малтретиран в тунела след мача. Защитникът на Славия е категоричен, че репликите му към финландския халф, който е тъмнокож, не са били расистки.

"Славия категорично отхвърля отвратителните обвинения в расизъм. След края на мача Камара удари Кудела с юмрук в главата в присъствието на треньора на Рейнджърс Стивън Джерард. Дори представителите на УЕФА, които също бяха там, останаха шокирани от това поведение", заявиха от пражкия клуб.

Топ 24
Най-четени