назад

Професионалният тенис се завръща днес в Палермо

от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
11:30, 01.08.2020
Тенис
Професионалният тенис се завръща днес в Палермо

Три тенисистки от топ 20 ще се включат в първата надпревара след прекъсването, която ще се проведе в италианският град.

Първият професионален тенис турнир след повече от четири месеца пауза ще започне днес в Палермо, където този следобед ще стартират квалификациите за женската надпревара в столицата на Сицилия.

Всички турнири при мъжете и жените бяха преустановени в средата на март, когато избухна пандемията от COVID-19, но асоциацията на професионалните тенисисти и Женската тенис асоциация се целят в подновяването на турнирите през август.

Няколко от водещите тенисистки се отказаха от участие в Палермо заради притесненията си от разпространението на коронавируса в Италия, както и нуждата за карантина за някои от пристигащите тенисистки, което доведе до отказването на световната номер 2 от Румъния Симона Халеп.

Първа поставена в основната схема ще бъде хърватката Петра Мартич, номер 15 в света, а чехкинята Маркета Вондрушова и Мария Сакари от Гърция са другите две участнички от топ 20 на ранглистата.

Основната схема започва в понеделник, а днес стартират квалификациите на надпреварата, в които първа поставена е рускинята Варвара Грачева, 101-ва в света.

Турнирът ще се проведе при спазването на противоепидемични мерки, като играчите сами ще взимат кърпите си, подавачите на топките и съдиите на линия ще бъдат в ограничен брой, но все пак ще бъдат допуснати определен брой зрители по трибуните.

Наградният фонд също е намален до 202 хиляди долара заради финансовите последици от кризата, като директорът на турнира Оливиеро Палма разкри, че надпреварата ще се проведе при финансова загуба, но е "негова отговорност да докаже, че професионалния тенис може да се завърне безопасно".

Топ 24
Най-четени