назад

Сдружение "ПФК Ботев" придоби още 39 % от акциите на пловдивския клуб

от Борил Гочев , Източник: БНР
13:13, 22.02.2021
Футбол
Сдружение "ПФК Ботев" придоби още 39 % от акциите на пловдивския клуб

До момента тези акции бяха собственост на ТЦ-ИМЕ АД, което изпадна в несъстоятелност, като по тази начин сдружението "ПФК Ботев" вече е собственик на 100% от книжата на най-стария футболен клуб в България.

От ръководството на сдружението са готови да предостави до 99% от тях на изявилия интерес към развитието на клуба руски предприемач Антон Зингаревич.

Придобиването и на последния пакет акции стана възможно, след като през декември сдружението капарира предложените от синдика за продажба книжа и в рамките на заложения срок успя да внесе цялата искана сума в размер на 110 000 лева, a малко по-късно синдикът на ТЦ-ИМЕ джироса книжата.

Откупуването стана възможно само благодарение на безрезервната ангажираност на цялата жълто-черна общественост, която чрез няколко успешни инициативи набра нужната сума само за месец.

Кампанията под наслов "100% Ботев Пловдив" е втората подобна за събиране на средства от ботевистите само за няколко месеца, след като едва в края на годината чрез предишната инициатива "Да живее Ботев Пловдив" феновете успяха да съберат над 550 000 лева, за да откупят дълга на своя любим отбор.

Топ 24
Най-четени