назад

Страхотно! И четиримата ни български представители преодоляха квалификациите в гигантския слалом при мъжете

от Борил Гочев
16:01, 18.02.2021
Зимни
Страхотно! И четиримата ни български представители преодоляха квалификациите в гигантския слалом при мъжете

Алберт Попов, Камен Златков, Костадин Стоилов и Калин Златков намериха място сред първите 25 по време на квалификацията в гигантския слалом за Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в италианския зимен курорт Кортина Д`Ампецо.

Най-силно от нашите сънародници се представи голямата ни звезда Алберт Попов, който завърши на 4-то място след отлично каране във втория манш, което му позволи да се изкачи с три места в крайното подреждане.

Камен Златков също направи отлично състезание, финиширайки на 6-та позиция само на 0.04 секунди от времето на Алберт.

Костадин Столиов пък беше българинът с най-голям скок след второто спускане, печелейки осем позиции, за да финишира 17-ти в общото подреждане.

Последният ни представител Калин Златков пък завърши 24-ти, като по този начин той също си спечели място за основното състезание утре.

Първият манш в гигантския слалом при мъжете започва утре сутринта в 11 часа време, а всички фенове на алпийските ски ще могат да проследят надпреварата НА ЖИВО в ефира на БНТ 3, където прякото предаване започна в 10.50 часа.

Втория манш, за който се класират най-добрите 60, започва в 14.20 часа и отново ще може да бъде наблюдавана ПРЯКО в ефира на БНТ 3!

Още Зимни

Топ 24
Най-четени