назад

Строги противоепидемични мерки и множество тестове посрещнаха националите в Израел

Строги противоепидемични мерки и множество тестове посрещнаха националите в Израел

Мъжкият национален отбор на България по веолейбол пристигна до крайната си дестинация в Израел – град Хадера в 05:30 ч. след дълго среднощно пътуване.

Преходът, продължил часове, се дължи на изключително строгите противоепидемични мерки, както и множеството проверки в Израел заради пандемията от коронавирус. Ситуацията там е изключително сложна, като се отчитат по близо 10 000 заразени на ден.

Още от пристигането си в Тел Авив тимът ни бе подложен на тестове на летището, като проверките продължиха и в хотела в Хадера.

„Всички момчета са добре. Успяха да се наспят и следобед влязохме в официалната зала за тренировка“, коментира мениджърът на тима - Стефан Чолаков.

Той заяви, че мерките са толкова строги, че участниците в квалификацията дори нямат право да се къпят в съблекалнята в залата, въпреки че всеки отбор си има отделно помещение. Всички тимове са събрани в един хотел, има строги ограничения.

Положително в цялата ситуация е топлото време в Израел.

„Температурата е около 26 градуса, дори може да се ходи по къс ръкав, като това е много приятно за всички“, коментира още Стефан Чолаков.

В първия си мач от група "В" на европейските квалификации България се изправя срещу Австрия.

Двубоят е на 13 януари от 19:00 часа българско време и ще бъде предаван пряко по БНТ 3.

Топ 24
Най-четени