назад

Сурово наказание за Георги Братоев за поведението му срещу Монтана

Сурово наказание за Георги Братоев за поведението му срещу Монтана

Разпределителят на шампиона Нефтохимик (Бургас) - Георги Братоев, отнесе сериозно наказание от Дисциплинарната комисия на Българската федерация по волейбол (БФВ).

Бившият национал на България получи наказание от 3 срещи и беше глобен със сумата от 600 лв.

Причината за решението е неспортсменското поведение на волейболиста по време на двубоя срещу Монтана (3:2) в отложен мач от 4-ия кръг на Суперлигата, игран на 10 февруари в зала "Младост" в Бургас.

"Проведохме заседание на Дисциплинарната комисия на БФВ и взехме решение да наложим наказание на волейболиста на Нефтохимик Георги Братоев, във връзка с неговите груби неспортсменски прояви, обиди и закани към трети лица пред изключително много хора по време на двубоя срещу Монтана в Бургас, който бе излъчен и на живо в телевизионно предаване. Като се има предвид, че Георги Братоев е национал на България и не е дал добър пример, то Дисциплинарната комисия му наложи две наказания, съответно спиране на състезателни права за 3 срещи от двубоите от Суперлигата, както и глоба от 600 лева", заяви председателят на Дисциплинарната комисия на Българската федерация по волейбол (БФВ) Камен Добрев.

"Веднага запознахме с решението си ръководството на БФВ, Националната волейболна лига, както и ВК Нефтохимик и Георги Братоев. Решението влиза в сила веднага, но подлежи на обжалване от Апелативната комисия към БФВ в срок от няколко дни. Ако се стигне до такова обжалване, то решението на Апелативната комисия трябва да се произнесе до 1 седмица", добави Добрев.

Топ 24
Най-четени