назад

Трима български борци достигнаха до битките за медалите на турнир в Киев

Трима български борци достигнаха до битките за медалите на турнир в Киев

На турнира в украинската столица в Киев трима български представители съумяха да се намесят в битката за медалите.

Най-добре се представи натурализираният чеченец Ахмед Магамаев, който се класира за финала в категория до 86 кг в свободния стил.

Магамаев беше безапелационен в своята полуфинална схватка, сразявайки с технически туш с 10:0 украинеца Мохамед Али за 2.03 минути.

В същата категория другият български представител Джемал Али загуби на старта от грузинеца Саба Чикрадзе с 0:3 и отпадна.

Носителката на златен медал от Световната Купа в Белград Юлияна Янева за съжаление отстъпи крачка преди финала с 6:9 на Мерим Жуманазарова от Киргизстан и ще спори за бронза. На това състезание Янева се състезава в категория до 68 кг, след като златото и на световната купа в сръбската столица дойде в горната категория до 72 кг.

За бронзов медал ще спори и Кирил Милов, който загуби още на старта в категория до 97 кг в класическия стил от киргизстанеца Узур Джузупбеков с 5:6 технически точки. Впоследствие Джузупбеков се справи и с другия българин в категорията Мариян Маринов, а на полуфиналите надви олимпийския, световен и европейски шампион Артур Алексанян от Армения.

В първата си среща от репешажите пък Милов надви Маринов в българското дерби и ще си оспорва бронза с арменеца.

Топ 24
Най-четени