назад

УЕФА не се притеснява за провеждането на Манчестър Сити - Реал

от Борил Гочев , Източник: БНР
12:39, 29.07.2020
Футбол
УЕФА не се притеснява за провеждането на Манчестър Сити - Реал

Европейската футболна асоциация (УЕФА) обяви, че е уверена в нормалното протичане на мача от Шампионската лига между Реал (Мадрид) и Манчестър Сити, който е насрочен за 7 август на "Етихад".

Във вторник Реал (Мадрид) потвърди положителния тест на нападателя Мариано Диас, което хвърли въпросителни върху провеждането на мача.

"УЕФА е в контакт с клуба от Мадрид и е поставила под мониторинг както ситуацията, така и евентуално решение със съответните испански органи. Ние сме уверени, че този случай няма да окаже какъвто и да е ефект върху редовното провеждане на мача и той не е под въпрос", коментира човек от централата пред британските медии.

Друга причина, която бе застрашила провеждането на срещата, беше задължителната карантина от 14 дни, на която всички пристигащи във Великбритания от Испания, са длъжни да се подложат.

По тази причина от УЕфА настояха да бъде направен компромис за отбора на Зинедин Зидан, защото в протвен случай двубоят нямаше как да се състои.

От ресорното в Лондон министерство уважиха исканията на европейската футболна централа, но на свой ред поставиха две условия за състава на "белия балет".

Играчите трябва да бъдат изолирани в хотела си и веднага след срещата да напуснат страната.

Реал (Мадрид) изостава с 1:2 от Сити в срещата, която се игра през февруари.

Топ 24
Най-четени