назад

УЕФА решава за домакините и публиката на Евро 2020 на 20 април

УЕФА решава за домакините и публиката на Евро 2020 на 20 април

20 април е датата, на която Съюзът на европейските футболни асоциации (УЕФА) ще определи градовете-домакини на предстоящото Европейско първенство по футбол през лятото.

Преди да настъпи пандемията от COVID-19, по план надпреварата на Стария континент трябваше да се проведе в 12 града - Амстердам, Баку, Билбао, Букурещ, Будапеща, Копенхаген, Дъблин, Глазгоу, Лондон, Мюнхен, Рим и Санкт Петербург.

Нестихващата зараза, ограниченията в пътуването и забраната за посещаване на спортни мероприятия принуди УЕФА да проведе извънреден конгрес в края на април, на който да бъде решен окончателния план за провеждането на Евро 2020. Тогава се очаква да бъде взето и решение за броя на феновете, които ще бъдат допуснати на стадионите.

При това положение УЕФА може да отложи приемането на решение за изключването на който и да е град от списъка с домакини на турнира. Решение за увеличаване на феновете може да бъде взето до 28 април.

Европейските нации ще се сражават за трофея от 11 юни до 11 юли, като финалът ще се играе на митичния "Уембли" в Лондон.

Топ 24
Най-четени