назад

Валентин Антов: Със сигурност не трябва да играем само в защита

от Борил Гочев
10:49, 01.04.2021
Футбол
Валентин Антов: Със сигурност не трябва да играем само в защита

Българският централен бранител застана пред камерата на БНТ минути след края на двубоя срещу Северна Ирландия, за да сподели вижданията си за срещата на "Уиндзор Парк".

Мачът в Белфаст завърши 0:0, а футболистът на италианския Болоня бе доволен от факта, че въпреки младата ни отбрана, "лъвовете" запазиха вратата си суха.

“Днес бяхме с доста млада отбрана, но с Петко и Андреа Христови сме играли доста в младежите. Помагахме си, бяхме доста мотивирани и се радвам, че запазихме мрежата суха. Когато сме направили 0:0 и не сме вкарали, значи не сме направили достатъчно. В това число включвам и защитниците."

Бранителят изрази съжаление, че в края нашия тим не е успял да стигне до трите точки чрез Димитър Илиев, но все пак уточни, че неговата основна работа е да не допусне гол във вратата на България.

"Съжалявам, че не отбелязахме. Но първата задача, която имам, е да не допуснем гол и се радвам, че се справихме добре. От малко време сме в тази нова формация, с нов треньор, и ни трябва още малко време. Със сигурност задачата ни не е да играем само в защита. Днес имахме няколко контраатаки и можехме да направим един добър резултат.

Накрая Антов направи обзор на трите мача на България в последната една седмица, като акцентира върху това, че съперниците на "лъвовете" са били наистина много силни.

Играхме с три много силни отбора. Загубихме от Италия и Швейцария, но трябва да погледнем в какви първенства играят техните футболисти”.

Топ 24
Най-четени