назад

Ван Марвайк: Де Бур е точният избор за селекционер на Нидерландия

от Борил Гочев
14:26, 24.09.2020
Футбол
Ван Марвайк: Де Бур е точният избор за селекционер на Нидерландия

Новият селекционер на Нидерландия Франк де Бур полчи похвали от един от предшествениците си – Берт ван Марвайк, на когото той асистира, когато „лалетата“ стигнаха финала на Мондиал 2010.

Де Бур бе обявен за нов наставник на Нидерландия в сряда, заменяйки на поста Роналд Куман, и ще води тима до Световното първенство в Катар след две години.

Освен 112-те мача като играч, Де Бур бе помощник на Ван Марвайк, когато Нидерландия стигна финала на Мондиал 2010 в Йоханесбург, където отстъпи на Испания след продължения.

„Ако КНВБ иска млад национален селекционер и за дълго, мисля, че те направиха отличен избор с Франк. Той има връзка с играчите още от времето си като помощник“, сподели той за списание Voetbal International.

„Не знам защо нещата не се получиха в чужбина. Но знам, че той се представи страхотно с нидерландските играчи, ставайки шампион с Аякс в четири поредни сезона, при трудни обстоятелства“, добави Ван Марвайк.

Първата пресконференция на Де Бур като селекционер ще бъде в петък, когато се очаква и 50-годишният специалист да обяви избраниците си за двубоите с Мексико, Босна и Херцеговина и Италия през месец октомври.

Топ 24
Най-четени