назад

Виктор Йосифов ще продължи кариерата си в Полша

от Александър Йовев , Източник: БНР
Виктор Йосифов ще продължи кариерата си в Полша

Виктор Йосифов ще играе за Чарни Радом през следващия сезон, потвърдиха от полския волейболен клуб. Бившият капитан на България носи екипа на италианския Веро Волей (Монца) през миналия шампионат, като сега предпочете да продължи кариерата си в Полша.

"Това беше една от малкото възможности за нас да привлечем нов волейболист на поста център. Виктор показа най-голямата готовност да играе за нашия клуб, а финансовите условия не бяха приоритет за него. Много сме щастливи да подпишем договор с толкова добър играч, който направи много успешно представяне в италианската лига, въпреки че е на 34 години. Виктор е универсален играч", заяви Роберт Пригел, треньор на полския отбор.

Чарни Радом е двукратен шампион на Полша, през 1994 и 1995 година. През последния шампионат, който завърши по-рано заради пандемията от коронавирус, отборът остана на седма позиция.

34-годишният Виктор Йосифов е бивш състезател на Черно море, Рома Волей, Модена, Кастелана Гроте, Фридрисхафен, Нижни Новгород, Топ Волей и Пиаченца.

Още Европейски волейбол

Топ 24
Най-четени