назад

Владо Николов: Да победиш Италия като гост не се случва всеки ден

Владо Николов: Да победиш Италия като гост не се случва всеки ден

Националите ни под 18 години отбелязаха звучна победа над Италия с 3:2 гейма и спечелиха група 1 на европейското първенство.

Първото място им отрежда полуфинал срещу Чехия, заела второ място в група 2.

Координаторът на националните отбори Владимир Николов изгледа дуела със „скуадра адзура“ от трибуните.

След триумфа той заяви, че победата ще даде голямо самочувствие и увереност на момчетата по пътя в битката за медалите.

„Спечелихме много труден мач – коментира Николов. - Борихме се от началото до самия край, това е много положително. Победа ще даде самочувствие на момчетата, че можем да победим и най-добрите. Емоцията е голяма.

Да надиграеш Италия като гост не се случва всеки ден. Местните специалисти са очаровани от играта на българските национали. В разговори те заявиха, че има голямо израстване и че са с много приятни впечатления от изявите на нашите.

Предстои ни полуфинал с Чехия. Гледах мачовете на този отбор и смятам, че е с най-неубедително представяне от четирите, достигнали до финалната фаза.

Силно се надявам, че ще победим и ще се класираме на финал.

Другият полуфинал ще противопостави Италия и Полша. Ще има сериозен сблъсък. Но от това, което видяхме до сега, може да се каже, че домакините ще успеят да се преборят с поляците.

Но все пак това са юноши, можем само да предполагаме.

Дано нашите волейболисти да продължат с тази убедителна игра и ги видим на финал, независимо срещу кого", завърши Николов.

Топ 24
Най-четени