назад

Ясен Петров в "Арена спорт": Тенденция е да се свири срещу българските отбори, националния е отворен за всеки в добра форма

Ясен Петров в "Арена спорт": Тенденция е да се свири срещу българските отбори, националния е отворен за всеки в добра форма

Новият селекционер на българския национален отбор по футбол - Ясен Петров даде специално интервю за „Арена спорт“, в което коментара представянето на родните отбори в зимните контроли.

Петров сподели, че е тенденция чуждестранните съдии да свирят в ущърб на родните тимове и добави, че вратите на националния отбор за широко отворени за футболистите в добра форма.

„Направи ми впечатление, че имаше много съдийски грешки, и то винаги в ущърб на българските отбори. Тенденцията е такава. Но като цяло представянето на българските отбори беше на ниво“, заяви Петров в спортното предаване на БНТ 1.

„Националният отбор е отворен за всеки, който е в добра форма, показва резултати и добри игри. Но трябва да покаже. Не съм от притеснителните. За мен националния не е чест, а кауза. Трябва да направим един добър отбор. Играем 11 на 11. Малко по-възрастен съм, но съм си същия по характер. Дай Боже да е за добро. Самочувствието се гради с резултати. Всичко е пред нас и днес. Връщейки се назад, нищо няма да направим“, продължи специалистът.

„Говорили сме с много футболисти. С всички, с които съм говорил, им желая много късмет и здраве. Всеки млад, който играе добре и ви бърка в очите, е добре дошъл”, каза още Петров, който обяви, че е доволен от трансфера на Антов в Болоня.

„Естествено, че трансферът на Валентин Антов ме радва. Кой треньор не би се гордял с футболист, който играе в такова силно първенство”, добави треньорът на „трикольорите“.

Топ 24
Най-четени